Stand Up

När du önskar att lätta upp stämningen på ett event är det alltid ett säkert kort att ta in en etablerad komiker eller ståupp-komiker. Vi har varit med sedan starten, redan på 80-talet när det begav sig på Skitiga Duken i Gamla Stan, innan Norra Brunn etablerades på 90-talet. Vi bokar de flesta stand up-aritsterna. Så tveka inte att höra av er till oss med frågor eller om ni önskar boka en ståuppare till er fest eller event.

Lite Bakgrund

Stand up eller Stå-upp som det heter på svenska har verkligen blivit en etablerad gener inom svenskt nöjesliv. Stand up har kommit för att stanna. Det är nu 40 år sedan som de första försöken att etablera stand up i sverige tog fart på Berns Salonger i ledning av Björn Skärlen och Janne Nilsson. Det var många talanger som testade sin stå upp-bana på den tiden. Artister som Micke Dubois som gick under artistnamnet Svullo, Babsan som på den tiden kallade sig för Baby Doll. Thorsten Andreassen var med redan 1984 och blev tillsammans med Svullo bokade på diskoteksturneer runt om i Sverige som sveriges nya stå-uppare. Strax därefter drog Skitiga Duken igång stand up kväller på den tidigare krogen Westermnas Hörna och blev föregångaren till dagens Mecca för Stå uppare i Sverige, Norra Brunn Comedy som har legat på Surbrunnsgatan sedan starten på tidigt 90-tal.

Idag jobbar Thorsten Andreassen tillsammans med Åsa Wallberg och förmedlar några av sveriges mest etablerade Stå-upp-artister, som Ann Westin, Babben Larsson, Fredrik Andersson, Lasse Karlsson, Lasse Nilsen och Veteranen Lenny Norman, för att nämna några.

Ann Westin är aktuell med en ny show Utom Kontroll med premiär 7 mars 2024 i Stockholm, och Fredrik Andersson fyller salonger runt om i Sverige med hans underfundiga humor.