Intervju - Fredrik Andersson

6 oktober 2021

Månadens intervju: Stå-upp-komikern Fredrik Andersson!

Fredrik har turnerat som stå-upp-komiker både i Sverige och i England, uppträtt i de flesta humorprogram på TV och även skrivit manus till dem, så som 100%, Extra! Extra!, Morgonsoffan, Veckans Nyheter och Parlamentet. 
I höst kan du se honom på bland annat Norra Brunn Comedy i Stockholm och på klubben Oslipat i Malmö.

Vad är du aktuell med nu?

Jag turnerar runt om i landet på stå-upp-klubbar. Äntligen ska jag få komma ut och träffa publik igen! Under coronatiden har jag publicerat en massa klipp som folk har tittat på och nu vill de se mig live. Fler datum tillkommer hela tiden. Utöver det så gör jag företagsgig också.

  • Fredrik Andersson - Bokas genom Funnybones Production

Hur kommer det sig att du uppträder som stå-upp-komiker?

Förr var jag trollkarl och skämtade mellan tricken men nu är det bara mellansnacket kvar. Det är rätt många som gått från trollkarl till stand-up; det är rätt vanligt då det är samma mekaniker som ligger bakom, som att du överraskar publiken och gör något oväntat. 

Vad är det som triggar dig och som gör varje uppträdande så unikt för dig?


Det är beroendeframkallande att uppträda med stand-up.  Man kan förändra och ändra hur mycket som helst bland sina skämt och du vet aldrig vilken publik du möter. Jag skriver nya skämt hela tiden: världen förändras och jag gillar att skriva om saker som förändras. Jag är intresserad av människor och av omvärlden men jag vet ju aldrig om skämtet kommer att tas emot så jag jagar ju hela tiden efter det största skämtet.  Skämt och skratt är muskler som måste tränas!

Boka gärna Fredrik Andersson till ditt nästa event!