Intervju - Michael Halvarson

11 november 2019
Intervju Michael Halvarson - Åsa Wallberg/Funnybones Production

Månadens intervju: Michael Halvarson!

Michael Halvarsson är 43 år, bor i Stockholm med sin fru och sina barn och arbetar som professionell ficktjuv: att ta saker från en person ur publiken utan att denne märker något. 

Vad är du aktuell med nu?

– Jag har premiär 20 november i Leipzig med föreställningen Passion 2. Det är en fantastiskt stor och spännande varieté-föreställning med humor, akrobatik och storslagna nummer där jag kommer att fungera som ciceron och göra min klassiska ficktjuveriakt som jag utvecklade under mina år med Cirque du Soleil.

Hur kommer det sig att du uppträder som just ficktjuv?

– När jag var 9 år gammal såg jag ficktjuven Charlie Bora på cirkus. Han kunde trollbinda en publik med bara sig själv och sina nummer. Jag tänkte att så vill jag också underhålla: att med små medel bli duktig. Ficktjuveri är så häftigt för det är handlar om det vi kallar Packs Flat; att arbeta enkelt. Du kan uppträda i de största salongerna utan rekvisita, med bara dig själv och publiken.

Vad är det som triggar dig och som gör varje kväll unik för dig?

– Att få improvisera! Ingen föreställning blir den andra lik - det gör det både bra och svårt på samma gång. Jag måste vara alert och på tå varje kväll.

– Och som nu med den tyska publiken, som är kräsen då de har en lång tradition av varieté och sett mycket. De vill se något nytt och som skiljer sig från andra i samma genre. Samtidigt är det så kul att uppträda för en tysk publik för om de gillar det så får du verkligen reaktioner.

Boka Michael Halvarson hos oss på Funnyboes!